esy_logo001

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΚΥΡΙΑΚΗ 09 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΦΟΡΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ

Αγαπητέ Υποψήφιε,
Στην ακόλουθη Φόρμα Στοιχείων θα πρέπει να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου όπως ακριβώς ζητούνται για να τοποθετηθούν στις επίσημες ιστοσελίδες της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Παρακαλούμε η γραφή να είναι σε Κεφαλαία και Πεζά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφού Εκτελέσετε Την Αποστολή Φόρμας Στοιχείων Υποψηφίου Ευρωβουλευτή Θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ Μέχρι Να Μεταφορτωθούν Όλα Τα Στοιχεία Και Να Σας Εμφανιστεί Το Μήνυμα “Σας Ευχαριστούμε. Η Φόρμα Με Τα Στοιχεία Σας Έχει Σταλεί Με Επιτυχία!“.

ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Δήλωση Εμπιστευτικότητας Στοιχείων

  1. Τα Στοιχεία τα οποία συμπληρώνονται στην ως άνω Φόρμα είναι εμπιστευτικά και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την ενημέρωση του Επίσημου Ιστοχώρου για τις Εκλογές Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2024 της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.
  2. Η παραλαβή και επεξεργασία γίνεται αποκλειστικά από την NET PROMOTION S.M.P.C μετά από έγγραφη αδειοδότηση περισυλλογής στοιχείων από τον Φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.
  3. Σε καμία των περιπτώσεων η NET PROMOTION S.M.P.C δεν διαρρέει ή διαδίδει ή παραχωρεί κανένα από τα στοιχεία που συμπληρώνονται σε τρίτα μέρη. Τα στοιχεία είναι ορατά αποκλειστικά και μόνο στον Φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ και στην διαχειρίστρια εταιρεία του Έργου NET PROMOTION S.M.P.C.
  4. H NET PROMOTION S.M.P.C έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με πρωτόκολλα ασφαλείας (SSL Certificates) για την αποφυγή παράνομης ηλεκτρονικής εισβολής.
  5. Σε περίπτωση παράνομης ηλεκτρονικής εισβολής (hacking) στους servers της NET PROMOTION S.M.P.C., η εταιρεία NET PROMOTION S.M.P.C. δεν φέρει ευθύνη για την διαρροή των στοιχείων αφού από πλευράς της έχει πράξει ότι είναι ανθρωπίνως και ηλεκτρονικά δυνατόν για την αποφυγή της παράνομης πράξης των εισβολέων. 
  6. Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση σχετικά με την ως άνω Φόρμα Στοιχείων Υποψηφίου Ευρωβουλευτή μπορείτε να καλείτε το Τηλεφωνικό Κέντρο της NET PROMOTION S.M.P.C στον αριθμό 217 000 33 55 και να ακολουθήσετε τις οδηγίες, ανάλογα με το Τμήμα που επιθυμείτε. Το Τηλεφωνικό Κέντρο λειτουργεί από τις 10:00′ έως και τις 22:00′ καθημερινά εκτός Σαββάτου & Κυριακής.

Χρήσιμες Πληροφορίες Προς Τους Υποψηφίους Βουλευτές Του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

   Οι εκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα 9 Ιουνίου 2024.

   Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους την χρονιά των εκλογών.

   Μπορείτε να κάνετε χρήση της επιστολικής ψήφου, εφόσον εγγραφείτε εντός της προθεσμίας στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

   Η ψήφος είναι υποχρεωτική πλην εξαιρέσεων.

Οι ευρωπαϊκές εκλογές στην Ελλάδα θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου 2024, από τις 07:00 το πρωί ως τις 19:00 το απόγευμα. Οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να έχουν αποσταλεί εντός της σχετικής διορίας προκειμένου να καταμετρηθούν ως έγκυρες.
Οι ψηφοφόροι θα εκλέξουν 21 ευρωβουλευτές το 2024, όπως και στις εκλογές του 2019.
Σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ, όλες οι χώρες πρέπει να χρησιμοποιούν εκλογικά συστήματα που να εξασφαλίζουν αναλογική εκπροσώπηση, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των εκλεγμένων μελών κάθε κόμματος εξαρτάται από το ποσοστό των ψήφων που έλαβε το κόμμα. Στην Ελλάδα εφαρμόζεται η ψήφος με σταυρό προτίμησης, η οποία δίνει στους ψηφοφόρους την δυνατότητα να επιλέξουν συγκεκριμένους υποψήφιους. Μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης. Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης εκλέγονται, εφόσον βέβαια το κόμμα τους έχει εξασφαλίσει τις αντίστοιχες έδρες.
Ο Άρειος Πάγος, το Ανώτατο Αστικό και Ποινικό Δικαστήριο της Ελλάδος, αναμένεται να ανακοινώσει τους υποψήφιους κατά συνδυασμούς, τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία παρέχονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ο Άρειος Πάγος, το Ανώτατο Αστικό και Ποινικό Δικαστήριο της Ελλάδος, θα ανακοινώσει τους συνδυασμούς πριν τις εκλογές. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία παρέχονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.
Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 3% των ψήφων για να μπορέσουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή.
Η ελληνική επικράτεια αποτελεί μία ενιαία εκλογική περιφέρεια για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τα πολιτικά κόμματα προτείνουν λοιπόν ενιαία ψηφοδέλτια για όλη τη χώρα.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική - πλην εξαιρέσεων, π.χ. για όσους έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους.
Στην Ελλάδα, δικαίωμα ψήφου στις ευρωπαϊκές εκλογές έχουν όσοι: Συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος των εκλογών (άρα οι γεννηθέντες ως τις 31/12/2007) Είναι είτε Ελληνες πολίτες, είτε πολίτες κράτους μέλους της ΕΕ με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση της πρόσφατα θεσμοθετημένης δυνατότητας συμμετοχής στις εκλογές με επιστολική ψήφο θα πρέπει να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Εσωτερικών έως τις 29 Απριλίου 2024.
Ελληνας πολίτης ή πολίτης κράτους μέλους ΕΕ που ψηφίζει στην Ελλάδα Το εκλογικό σας τμήμα καθορίζεται με βάση την διεύθυνση κατοικίας σας. Για να το βρείτε, ανατρέξτε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών. Ελληνας πολίτης που επιθυμεί να ψηφίσει κάνοντας χρήση του πρόσφατα θεσμοθετημένου δικαιώματος επιστολικής ψήφου, από την Ελλάδα ή το εξωτερικό Θα πρέπει να εγγραφείτε στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Εσωτερικών έως τις 29 Απριλίου 2024. Στις χώρες του εξωτερικού, εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα συσταθούν εκλογικά τμήματα.
Ελληνας πολίτης που ψηφίζει αυτοπροσώπως στην Ελλάδα Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε εκ των προτέρων, καθώς αυτό γίνεται αυτομάτως από τις αρχές. Πολίτης κράτους μέλους της ΕΕ που ψηφίζει στην Ελλάδα Οφείλετε να έχετε εγγραφεί έγκαιρα στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του δήμου διαμονής σας. 'Ελληνας πολίτης που επιθυμεί να κάνει χρήση του δικαιώματος επιστολικής ψήφου, από την Ελλάδα ή το εξωτερικό Θα πρέπει να εγγραφείτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Εσωτερικών έως τις 29 Απριλίου 2024. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Έλληνας πολίτης που ψηφίζει αυτοπροσώπως στην Ελλάδα Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε εκ των προτέρων, καθώς αυτό γίνεται αυτομάτως από τις αρχές. Ωστόσο, αν έχετε αλλάξει πρόσφατα διεύθυνση κατοικίας, σας συμβουλεύουμε να ελέγξετε την εγγραφή σας στους εκλογικούς καταλόγους. Ευρωπαίος πολίτης που ψηφίζει αυτοπροσώπως στην Ελλάδα Για να ψηφίσετε στην Ελλάδα θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένος στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία και τις διορίες παρέχει το Υπουργείο Εσωτερικών. Έλληνας πολίτης που επιθυμεί να κάνει χρήση του δικαιώματος επιστολικής ψήφου, από την Ελλάδα ή το εξωτερικό Θα πρέπει να εγγραφείτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Εσωτερικών έως τις 29 Απριλίου 2024. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Πρέπει να φέρετε την αστυνομική σας ταυτότητα ή διαβατήριο για τον απαραίτητο έλεγχο. ‘Αλλα δημόσια έγγραφα μπορούν να γίνουν δεκτά υπό προϋποθέσεις. H αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ως ψηφοφόρος με αναπηρία, ψηφίζετε αυτοπροσώπως κατ’ απόλυτη προτεραιότητα . Οι εφορευτικές επιτροπές καλούνται να σας διευκολύνουν με κάθε πρόσφορο μέτρο, ενώ σε κάθε εκλογικό κατάστημα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος. Μπορείτε επίσης να κάνετε χρήση του δικαιώματος επιστολικής ψήφου.
Μπορείτε να βρείτε εύληπτη πληροφόρηση σχετικά με τις ευρωεκλογές στην εξής ιστοσελίδα καθώς και στις αντίστοιχες σελίδες του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ναι. Η σχετική νομοθεσία εγκρίθηκε πρόσφατα και προβλέπει ηλεκτρονική εγγραφή μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Εσωτερικών για όσους επιθυμούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος.
Όχι, στην Ελλάδα δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ψήφος μέσω του διαδικτύου. Είναι απαραίτητο να παραστείτε αυτοπροσώπως στο εκλογικό σας τμήμα ή να κάνετε χρήση του δικαιώματος επιστολικής ψήφου.
Όχι, στην Ελλάδα δεν είναι δυνατή η ψήφος διά πληρεξουσίου.